FTTH

Wat is FTTH

Tot nu toe merkt de eindgebruiker nauwelijks een van de grote voordelen van glasvezel, aangezien de "laatste meters" (verbinding van de centrale naar de huisaansluiting) nog steeds is verbonden met de conventionele koperen kabel van telecom of kabela anbieder. Dit is de bottleneck die de enorme snelheid van FTTH vertraagt. Niettemin is glasvezeltechnologie de technologie die dient als de ruggen graat van onze communicatienetwerken. Hier spreken we van het "netwerkniveau 2". 3D illustratie van een FTTB-netwerk voor hoge bandbreedtetoegang over een witte achtergrond, glasvezel aan het gebouw concept . Onze honger naar gegevens neemt echter niet af, maar neemt onevenredig toe. Deze honger heeft echter de technologie uitgeput en hiermee een vroeg einde gekomen aan het bereik van VDSL en ADSL. In de afgelopen jaren is de trend naar voren gekomen dat optische transmissie in toenemende mate wordt verplaatst naar de eindgebruiker. Bij uitbreiding van het glasvezelnetwerk zijn er verschillende uitbreidingsstadia. Deze zijn genoemd naar de gemeenschappelijke en internationaal begrijpelijke vorm FTTx. FTTH betekent in dit geval: Fiber naar het huis. Dus het leggen van het optische medium tot aan het appartement van de eindgebruiker. Door het aanbieden van glasvezel in het appartement, is de volle snelheid nu maximaal. 200 Mbps rechtstreeks op de pc, router of tablet / smartphone. Een ander voordeel is de vergelijkbare hoge upload van maximaal 100 Mbit / s.

VOORDELEN EN NADELEN VAN GLASVEZEL

Voordelen
Er zijn geen foutstromen door defecte elektrische kabels. Er kunnen dus geen apparaten worden beschadigd door overspanning. Veel hogere afstanden tussen centrale en eindgebruiker kunnen worden overwonnen (VDSL max 550 m bij maximale snelheid). Geen enkel ander medium biedt meer bandbreedte. Toekomstvastheid.

Nadelen
Omdat er geen stroom via vezels wordt overgedragen, kan er geen technologie worden gebruikt die op deze voeding is gebaseerd, bijvoorbeeld een noodstroomvoorziening voor hardware.

HOOFDAANNEMER VOOR DE GEHELE GLASVEZELSECTOR.

Potex Group is DE hoofdaannemer voor de gehele glasvezelsector. Onze organisatie verricht werkzaamheden in heel Europa. Wij bieden uitgebreide, professionele en tijdige civiele techniek, kabelconstructie, bestrating en wegenbouw

TOP